Ombyggnad och gummiträd på MTA

När vi besökte barnhemmet MTA i november 2012 var  duscharna i råbetong, som vid vårt besök året innan då stank av urin, nu renoverade och kaklade i glada färger.  Man var också igång med att renovera det ohygieniska köket samt matförrådet. 

Bygget av fler sovrum var avslutat även om målning och möblering återstår.
Några av våramedresenärer skänkte därför en summa var för att rummen skulle kunna målas klart.

Nyplantering av gummiträd
Man hade också fällt de gamla vanvårdade gummiträden och planterat 940 nya. När dessa om ca sju år ger ordentligt med gummi, räknar man med att barnhemmet kommer att vara mer eller mindre självförsörjande.Tills plantorna växer till sig, planerar man också att odla bananer emellan trädplantorna. Några års bananskörd hinns säkert med innan gummiträden tar över.

Senaste inlägg

Bloggarkiv