Besök på MTM hösten 2010

Varje år har barnen en sång- och dansuppvisning för oss, så också detta år. Uppvisningen avslutas med att alla dansar tillsammans. Gissa om man blir svettig, att i detta fuktiga klimat "ösa loss" med alla barnen.


Utflykt till havet
Från första stund frågade barnen oss om vi skulle åka till ut till havet. En eftermiddag åkte vi med alla barnen till havet för en stunds lek i vågorna. Barnen var sjövilda och rusade från bussarna rakt ut i vattnet. Vi vuxna hade fullt sjå med att hålla dem intill strandkanten, eftersom de flesta inte kan simma och vågorna är ganska höga.


Dreamworld

Även detta år åkte vi på en heldagsutfykt till Dreamworld. På vägen dit var det full fart i bussen. Barnen dansade i mittgången till indisk popmusik på högsta volym.

 

Detta året hade vi också bjudit med oss pojkarna från broderbarnhemmet Mar Thoma Asram. Det var fantastiskt att se pojkarnas och deras föreståndares glädje över att få följa med.

Mycket tid på hemmet
Detta år tillbringade resenärerna ovanligt mycket tid ute på hemmet med att leka och prata med barnen. De flesta barnen är mycket kontaktsökande och gläds mycket åt att umgås med oss. Småbarnen älskar att klättra och klänga på oss.

Flera av barnen frågade mycket efter sina faddrar och undrade varför de aldrig kom på besök. Mari försökte förklara att många faddrar är gamla och sjuka eller är unga och har småbarn, vilket gör det omöjligt att resa. Dessutom är resan ganska dyr ända ner till Indien. "Kan de inte skriva brev då istället" var det flera som frågade.

 

Påsar till alla
Sista dagen delar vi alltid ut påsar till barnen. Detta år hade vi inhandlat tre varukorgar med godis och kex. En resenär bidrog med tandborstar och tandkräm samt smycken. Som vanligt fick de färgpennor och skrivböcker. Samtidigt hade vi ett litet party där vi bl a hade köpt glass till alla.

 

En av resenärerna köpte nya strängar till en gitarr som finns på hemmet och sjöng och spelade sedan för barnen.