loading...

Mar Thimotheus Memorial Orphanage

Barnhemmet ligger i staden Thrissur i den sydliga delstaten Kerala. På barnhemmet finns det för närvarande ett fyrtiotal flickor och pojkar mellan 6 och 18 år, som med hjälp av fadderstöd kan få en trygg uppväxt och utbildning.MTM är ett av de få hem som tar emot både pojkar och flickor, vilket gör att många av barnen också har ett eller flera syskon boende där.

MTM har på 1990-talet genomgått en grundlig renovering med hjälp av Bharat Indien-Bistånd, som även bidrog med pengar till större delen av kostnaderna för byggandet av ett pojkhus 2002. MTM byggde sedan 2013, med hjälp av inhemska sponsorer, ett stort hus med ett modernt kök och en stor samlingssal/matsal. Vi har låtit kakla dessa utrymmen 
samt skaffat lampor och fläktar. På övervåningen finns fyra rum med tillhörande toaletter och duschar för personal och gäster, samt en lägenhet för barnhemmets föreståndare med familj.Dessutom har den äldsta byggnaden renoverats av MTM och flera sovsalar inretts. Toaletter har installerats inomhus för nattbruk.

Myndigheterna har sedan 2023 ändrat barnhemmens intagningsregler.Hemmen får endast anta barn från det egna distriktet, för att släktingar skall ha råd och möjlighet till att besöka barnen. Dessutom skall barnets rätt till vistelse på barnhemmet omprövas varje eller vartannat år , så att de får möjlighet att återvända hem om familjens hemsituation har förbättrats. Detta gör att faddrarna får vara beredda på att fadderbarnet efter ett antal år byts ut mot ett nyttfadderbarn. 

Adress:
MTM Orphanage
Ollukara P.O. Kalathode
Thrissur 680 655
Kerala India
Föreståndare: 
Fader Nimson

Mer om MTM: