Barnens vardag

Att vara barnhemsbarn innebär tidiga morgnar och sena kvällar. Dagarna är fyllda av skola, läxor och plikter.

Så här kan en vanlig vardag se ut på MTM:

Kl fem på morgonen väcks de äldre barnen och det är dusch och bad som gäller i en halvtimme. Vid halv sex väcks de mindre barnen. Mellan kvart i sex och kvart över sex är det bönestund. Efter denna måste barnen hjälpa till med bl a disk, tvätt m m. Mellan kvart
i sju och åtta är det läxläsning som gäller. Efter läxläsningen får de frukost innan skol-bussarna kommer och hämtar dem vid halvniotiden.

Efter skolan
Barnen kommer tillbaka från skolan vid fyratiden på eftermiddagen. De måste först tvätta sina kläder, och efter detta finns det tid för en stunds lek. Vid femtiden är det testund och mellan halv sex och sju är det läxläsning igen. Efter läxläsningen är det åter dags för en bönestund innan kvällsmaten tar vid. Mellan nio och halv tio är det läggdags.

På helgerna
På söndagarna går alla barnen i syrianska kyrkans söndagsskola. Innan dess måste de vara med på gudstjänsten, som börjar sju på morgonen och håller på i två timmar.

 

På helgerna när barnen är lediga tycker de mycket om att titta på TV. Särskilt malayalamfilmer är mycket populära


Här ovan kan du se ett bildspel över barnens vardag, som innebär skola, läxläsning, förpliktelser men även plats för lek.