Kontakten med barnen
Barnen är mycket glada och tacksamma för sina faddrar och är självklart nyfikna på dem, precis som ni är nyfikna på ert/era fadderbarn. När du anmäler dig till föreningen för att få ett fadderbarn, skickar vi direkt ett informationshäfte om föreningen, barnhemmen och om betalningen. Du får ett foto på barnet samt uppgifter om barnets namn och livssituation
 
Brev till barnen
Det uppskattas mycket om du sedan skriver brev till barnet och gärna skickar med ett foto på dig och ev familj. Det är ingen idé att skicka ned paket, med jättedyrt porto eftersom de oftast kommer bort på den långa resan ner. Dessutom blir det orättvist mot de andra barnen, som ännu inte fått någon fadder eller vars fadder inte skickar något.

Jul- och födelsedagsgåva
Däremot rekommenderar vi att ni, till jul samt till barnets födelsedag, skickar ned en extra slant, som används till följande: Till jul ordnar barnhemmet en Julfest och det köps en julklapp till varje barn för de julpengar som kommit in. För varje månads inkomna födelsedags-pengar firar man den månadens födelsedagsbarn med ett stort tårtkalas för alla barn.
Tyvärr kan du inte räkna med att få något svar från ditt barn. Få barn klarar av att skriva på engelska, den knappa personalen har inte tid att hjälpa dem, portot är jättedyrt och det saknas oftast datorer som barnen får använda.
 
Foto och julkort
En gång om året kommer du, som fadder, att få ett nytaget kort på ditt barn samt ett julkort som barnet ritat själv. Vi fadderansvariga kommer också att meddela dig, om vi får höra att något särskilt har inträffat med ditt barn. Om du istället är en regelbunden sponsor, kommer du att få ett foto från hemmet  och de senaste nyheterna därifrån varje år.

Julfirande på MTM
Julkort från fadderbarn
Julkort från fadderbarn